Do góry

Desery Przepis na:

tort łąka

tort łąka

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 781

Dodano:

Odsłon: 7046

tort biszoptowy z kremem mainowym i malinami

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biskopt przekroić na 2 części. Każdy krążek namoczyć sokiem malinowym z wodą lub jakimś alkoholem i rozsmarować dżemem. Ubić śmitane na sztywno, dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkij ilości wody, wsypać kremy malinowe, wymieszać delikatne mikserem. Na koniec wrzucić maliny. Kremem poprzekładać placki. Brzegi ponacinać, żeby powstał kształt górki. Odcięte elementy ciasta ułożyć na samą góre. Przyklepac. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać olejek i zielony barwnik, wymieszać. Masą maślaną obożyć tort. Posypać zabarwionymi na zielono wiórkami kokosowymi (w przypdku, kiedy kupione zielone wiórki nie mająmocnego trawaistego koloru). Udeorować ozobami z masy cukrowej. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 16 października 2012 To jest po prostu mój wymarzony tort, te owieczki są rozbrajające, fantastyczny pomysł na dekorację, jubilaci musieli być oczarowani, ale im zazdroszczę !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 14 października 2012 rozbrajające owieczki:) Torcik prześliczny!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń