Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Mak opłukać i gotować w wodzie ok.30 min wystudzony zemleć.
Jaja ubić z cukrem(jak do biszkoptu)dodać pozostałe składniki. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy, piec ok 45-50 min w temp. 180*.
Przełożyć masą kawową z odrobiną alkoholu.Pod krem można położyć warstwę winnego dżemu (mirabelki, morele)
Smacznego