Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort makowy z kokosem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 837
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 837
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Miksując, porcjami dodawaj cukier i żółtka. Wsyp mąkę, proszek, mak i wymieszaj. Piecz ok. 25 min w temp. 170°C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je na 2 blaty.
Blat: białka ubij na sztywno z cukrem. Wsyp wiórki, wymieszaj. Wlej do tortownicy wyłożonej papierem. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem oraz śmietanfiksami. Zmiksuj serek masacarpone, wymieszaj z kremówką.
Biszkopt posmaruj dżemem, częścią kremu. Połóż blat kokosowy. Posmaruj kremem, posyp płatkami migdałowymi, połóż blat kokosowy. Znów posmaruj kremem, nakryj biszkoptem. Resztą kremu pokryj wierzch i boki tortu, udekoruj dowolnie.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Takie jest życie