Do góry

Desery Przepis na:

Tort malinowo - śmietankowy

Tort malinowo - śmietankowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 799

Dodano:

Odsłon: 7760

przepyszny malinowo-śmietankowy dla najmłodszych

Składniki

  • biszkopty upieczone z 5 ja,, 2 sztuki,
  • śmietana roślinna, 1 litr,
  • syrop malinowy, ok. pół szklanki,
  • barwniki czerwone do ciasta, ok. 3 sztuki,
  • cukier waniliowy, 1 paczka,
  • żelki, pianki, po 1 paczce,
  • cistka okrągłe czekoladowe, 1 paczka,
  • andruty, 1 paczka,
  • toffifee, 2 groszki,
  • tik-taki kolorowe, 2 groszki,
  • kolorowa pisaki spożywcze, po 1 tubce,
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopty upiec (każdy z pięciu jaj), przekroić na połowę, skropić cukrem waniliowym rozpuszczonym w pół szklanki wody. Śmietanę roślinną ubić na sztywno, dodać syropu malinowego i barwnik czerwony (ja dałam 3 barwniki, wyszło różowe, na czerwone trzeba więcej. Biszkopty przekładać masą malionow-śmietankową, wykrajać na elementy do cieżarowki, obtoczyć masą z zewnątrz. Z andrutów wyciąć szyby i lusterka. Z toffifee zrobić światła. Z ciastek czekoladowych koła. Wyładować na ciężarówkę towar "piankowy i zelowy". Smacznego !!

  2. ps. śmietana roslinna dłużej trzyma, nie rozwadnia się jak zwykla.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń