Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem prosty do zrobienia. Efektowny i pyszny!
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 930
Składniki
Odzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę. Dorzucać po jednym żółtka na zmianę z cukrem. Kiedy wszystko się ładnie połączy, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy 30 cm. Piec 50-60 min w temp. 160''''''''C. Zwykle podpiekam na początek sam dół, tak przez około 15 minut, później przestawiam na góra dół :) Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszą część nasączyć i rozsmarować marmoladę. Przykryć drugim krążkiem. Również nasączyć. Rozsmarować śmietanę i przykryć ostatnim krążkiem, który po nasączeniu także przykryć kremem. Udekorować. Masę śmietanową zrobić jak na opakowaniu. Wypróbowałam ją kilkakrotnie. Jest rewelacyjna! I smakuje wybornie.