Do góry

Desery Przepis na:

Tort mandarynkowy

Tort mandarynkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Tort mandarynkowy"

Składniki

  • Składniki na 16 porcji
  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 8 łyżek mąki pszennej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • bita śmietana
  • 1 kg mandarynek
  • kilka pomarańczy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubij. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej ciasto do formy, piecz ok. 40 minut w temp. 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy krążki.

  2. Każdy krążek posmaruj bitą śmietaną, na jednym z krążków spodnich ułóż cząstki mandarynek. Złóż krążki. Wierzch tortu udekoruj mandarynkami, orzechami i plastrami pomarańczy.

  3. Czas: około 60 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń