Do góry

Dania główne Przepis na:

Tort naleśnikowy

Tort naleśnikowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 2772

Zaskakujący smak i aromat :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Usmażyć naleśniki: do miski wsypać przesianą mąkę, szczyptę soli, bazylię, wlać mleko, żółtko i wodę- zmiksować i odstawić ciasto na godzinę żeby "odpoczęło". Gdy odpocznie usmażyć naleśniki.

  2. Wykonujemy nadzienia: pierwszym bedzie szykna, którą wystarczy pokroić w paski bądź kostkę.

  3. Kolejnym nadzieniem są podsmażone pieczarki: należy umyć pieczarki, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Podsmażyć najpierw na oliwie cebulke na złoty kolor, a następnie dodoć pieczarki i smażyć ok. 25 minut.

  4. Nadzienie nr 3: Czerwoną paprykę pokroić w kostkę.

  5. Nadzienie nr 4: marchew pokroić w słupki i podsmażyć na oliwie, dodać do niej zielony groszek i dalej podsmażać.

  6. Na blaszce do pieczenia przekładamy nalesniki kolejno szykną, pieczarkami, czerwoną papryka ( ja polewam wtedy ją keczupem), i marchewka z groszkiem- czynność trzeba powtórzyć 2 razy, bo wychodzi mi z tej porcji ok 10 naleśników. Na przed ostatni naleśnik sypię żółty ser, przykrywamy go ostatnim naleśnikiem i posypujemy parmezanem, pieprzem i czerwoną słodką papryką.

  7. zapiekamy w temp 220 stopni 10-15 minut

  8. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

puma86 20 lutego 2010 Baleronik nie czepiaj się literówek - SZYNKA . A Torcik musi byc przepyszny :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń