Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort naleśnikowy z orzechami"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 251
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 405
Polecam.
Odsłon: 802
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 251
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 405
Polecam.
Odsłon: 802
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko do miski. Dodaj szczyptę soli. Wbij jajka. Wlej mleko i wodę. Całość dokładnie wymieszaj i usmaż naleśniki.
Szpinak opłucz, odetnij łodyżki i osusz na papierowym ręczniku. Następnie włóż na 3 minuty do posolonego wrzątku, odcedź i grubo posiekaj. Dymki obierz i pokrój w plasterki. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Szpinak wymieszaj z dymką, pokrojoną w kostkę fetą, kawałkami pomidorów i jajkami.
Przypraw roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podsmaż. Naleśniki przekładaj przygotowanym nadzieniem, tworząc tort. Wierzch posyp żółtym serem i orzechami. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 °C przez 20 minut.Źródło: Na żywo