Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 60
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 60
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
Migdały sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki.Orzechy i migdały zmielić tak aby powstał proszek.Białka ubić na sztywno dodać żółtka i cukier dalej ubijając.Łyżką delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami(bułka tarta,proszek i orzechy z migdałami)
Wysmarować tortownicę(ja daję na dno papier do pieczenia).Wlać ciasto.Piec w temperaturze 200st. Około 30 min.
Krem:Kostkę masła żółtka i nugat(tu wedle upodobania jak kto woli słodsze lub mniej tyle nugatu)dokładnie wymieszać mikserem.
Biszkopt wystudzić i przekroić na połowę.Można skropić wodą mineralną z sokiem z cytryny.Przełożyć częścią kremu i przykryć drugą częścią i cały tort posmarować reszta kremu.A co do dekoracji to już inwencja i pole do popisu.Można dać rajskie jabłuszka w syropie lub wiśnie w spyrytusie itp.