Do góry

Desery Przepis na:

Tort "palce lizać"

Tort palce lizać

Autor: kamila19851

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 496

Dodano: 26.08.2012

Odsłon: 12706

Smaczny :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić. Dodać cukier, dalej ubijać pomału dodając żółtka. Dodać wodę i olej - miksować. Następnie suche składniki: mąka i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Przelać do natłuszczonej blachy. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st.C ok. 30-40 minut. Ostudzić. Przeciąć na 3 blaty, każdy nasączyć kawą.

  2. Masa: śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodać cukier puder, dalej chwilkę ubijać. Dodać mascarpone i wiórki. Delikatnie wymieszać.

  3. Złożenie tortu: Najpierw pierwszy blat. Połowa przyszykowanego ananasa. 1/3 porcji masy. Drugi blat. Lekko docisnąć. Reszta ananasa. 1/3 masy. Trzeci blat. Lekko docisnąć. Resztę masy rozsmarować na wierzchu oraz na bokach. Udekorować startą czekoladą i skórką cytrynową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sebas40 29 sierpnia 2012 jak tu się oprzeć takim pokusom do diabła z dietą wygląda cudnie i pewnie też tak smakuje na niedziele go upiekę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń