Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na upalne dni. Zimny torcik z pewnością Was ostudzi.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 146
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1527
Składniki
Przygotowuję galaretki: brzoskwiniową, agrestową i wiśniową. Każdą z nich rozpuszczam w połowie wody wskazanej na opakowaniu. Najlepiej robić to w prostokątnych naczyniach. Studzę i wkładam do lodówki na ok 3 h. W tym czasie powinna stężeć.
Trzy opakowania galaretki cytrynowej rozpuszczam w rondelku w 750 ml gorącej wody i pozostawiam do ostygnięcia. Jeśli galaretka cytrynowa zaczęła gęstnieć, w misce ubijam śmietanę, a następnie wciąż miksując, jogurty greckie. Do śmietankowo-jogurtowej masy wlewam stopniowo, wciąż miksując galaretkę cytrynową.
Galaretki: brzoskwiniową, agrestową i o smaku wiśni wyciągam z pudełek i tnę w kostki. Pocięte galaretki wrzucam do śmietankowo-jogurtowej masy i dokładnie mieszam.
Całość przekładam do tortownicy i owijam folią spożywcza, a następnie wkładam do lodówki na ok. 2 h. (Tortownicę można wcześniej wyłożyć folią).