Do góry

Desery Przepis na:

Tort śmietanowo - toffi

Przepis dnia 2011-01-31
Tort śmietanowo - toffi

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 20094

Bardzo łatwy i tani tort.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Ubić białka na sztywno. Ubijając dodawać cukier, kakao, żółtka, mąkę i proszek. Wylać do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tortownicy. Piec 30-40 minut w temperaturze 170 stopni. Po wystygnięciu ciasta, przekroić je na 3 części.

  2. Każdy spód lekko nasączyć pączem przyrządzonym z wódki, wody i soku z cytryny.

  3. PRZEKŁADANIE: Spody posmarować cienką warstwą toffi. Na pierwszy ubić 2 smietanki z dwoma śmietanfixami. Na kolejny tak samo. Przykryć ostatnią częścią ciasta, którą należy z wierzchu posmarować toffi, podobnie jak i boki tortu. Ostatni kubeczek śmietanki, ubić i posmarować cały tort dokoła. Boki można obsypać czekoladą startą na grubszych oczkach tarka, wierzch posypać kakaem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

purplemis 13 maja 2014 Pyszny i łatwy do zrobienia tort. Spód biszkoptowy jest rewelacyjny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gabriela1611 31 stycznia 2011 Ups to nie ten przepis, przepraszam. A tort wygląda pysznie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gabriela1611 31 stycznia 2011 U nas w domu nazywaliśmy je Obwarzankami. To smak mojego dzieciństwa. Pyszne!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń