Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort na każdą okazję. Idealny ze świeżymi owocami.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
W misce ubić na sztywno białka ze szczyptą soli. W drugiej misce ubić żółtka z cukrem . Następnie na najniższych obrotach miksera połączyć żółtka z mąką i proszkiem do pieczenia. Za pomocą łyżki połączyć białka z żółtkami (połączonymi z mąką i proszkiem). Wylać na wysmarowaną tortownicę (26 cm). Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku do do stopni. Z tych proporcji wyjdą dwa placki.
Wlac obie smietany do miski i ubic na sztywno z cukrem pudrem. Mozna usztywnic smietane dodatkowo smietan fixem lub serkiem mascarpone ( jeden serek lub dwa smietan fixy). Owoce umyć, pokroić jeśli trzeba.
Ostudzony biszkopt przekroić, nasączyćwg uznania, pomarowac ubitą śmietana i ułożyć owoce. Przykryć drugim plackiem i tak samo nasączyć, posmarować śmietaną i górę już udekorować owocami. Posmarować boki tortu smietana.