Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort szpinakowy pod beszamelem"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 373
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 266
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 247
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 373
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 266
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 247
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Dodaj mąkę, mleko i ser. Stale mieszając, dosyp sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową.
Na oliwie podsmaż pokrojony czosnek, po czym dorzuć liście szpinaku. Dolej sok z cytryny i dodaj przyprawy. Duś całość ok. 5 minut.
Gotową masę szpinakową połącz z beszamelem. Rozsmaruj ją na naleśnikach, tworząc piętrowy tort. 4. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piecz około 15 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Bieńkowska</strong>Źródło: Kurier TV