Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort urodzinowy dla dziewczynki, miłośniczki koni. Tort z kremem stracciatella, nasączony frużeliną z czerwonej porzeczki.Tort z ozdobami z masy plastycznej i posypką cukrową, Tort zrobiłam 2 lata temu dla wnuczki mojego brata.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
biszkopt- Biała ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubić. Przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Na koniec dodać olej, delikatnie wymieszać i przelać do tortownicy 25 cm. Piec ok.25-30 min.Po przestygnięciu przekroić na trzy blaty.
Spód biszkoptu, ułożyć w blaszce i nasączyć frużeliną.
krem stracciatella-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i fixem. Dodawać porcjami serek, i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z żelatyną.Dodać tartą czekoladę i szybko wmieszać. Zaraz wyłożyć 1/2 na biszkopt w blaszce.
Włożyć następny krążek biszkoptu i resztę kremu. Przykryć górą biszkoptu i całość schłodzić parę godzin w lodówce.
Po schłodzeniu zdjąć zabezpieczenia.
tynk-Miękkie masło zmiksować z pudrem na puch. Dodać troszku olejku, zmiksować.Posmarować połową cały tort.
Boki tortu obkleić cukiereczkami.
Resztę tynku zafarbować na zielono, jadalnym barwnikiem. Za pomocą woreczka cukierniczego z tylką,zrobić rozetki na górze tortu.
Dekoracje zrobić wcześniej z gotowej masy plastycznej.
Ułożyć na górze, koniki i kwiatki i napis. Tort przechowywać w lodówce. Kroić ciepłym i ostrym nożem.