Do góry

Desery Przepis na:

Tort weselny brzoskwiniowo-śmietanowy

Tort weselny brzoskwiniowo-śmietanowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 10144

Dla cierpliwych

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec 3 okrągłe biszkopty z 5 jaj(na jedno jajko 1łyżka cukru).

  2. Z 8 jaj upiec biszkopt w kształcie serca, przekroić na trzy placki.

  3. Ugotować budyń, wystudzić. Do utartego masła dodać budyń. Odłożyć masę do wysmarowania tortu. Do reszty wmiksować śmietanę. brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę. Dodać do masy.

  4. Do syropu dodać spirytus, można dodać trochę wody. Zależy czy tort ma być "pijany". Napączować blaty biszkoptowe.

  5. Przełożyć biszkopty masą, schłodzć każdy poziom osobno. Wierzchy elementów przykryć masą cukrową, boki obsypać kokosem.

  6. Na okrągły tort położyć serce. Udekorować kwiatami z masy cukrowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 31 lipca 2010 Bardzo, bardzo piękny! Gratuluje talentu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ema1 31 lipca 2010 Nie bardzo wiem jak te 3lyzeczki proszku do pieczenia podzielic na 4 biszkopty....

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ema1 31 lipca 2010 Nie bardzo wiem jak te 3lyzeczki proszku do pieczenia podzielic na 4biszkopty.....

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub25 31 lipca 2010 jak pięknie udekorowany to po prostu dzieło prawdziwego artysty!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 31 lipca 2010 Wygląda przepięknie!!! W smaku też na pewno dobry!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 31 lipca 2010 Rzeczywiście trzeba trochę cierpliwości. Podziwiam efekt Twojej pracy!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń