Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z czekoladową pianką"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 841
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 124
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 841
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 124
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9249
Składniki
Żelatynę rozpuść w 200 ml ciepłej wody, odstaw do przestudzenia i lekkiego zgęstnienia. 20 dag czekolady połam na kawałki, umieść w rondelku i rozpuść razem z 2 łyżkami mleka. Odstaw do przestudzenia.
200 ml kremówki ubij na sztywno. Dodaj roztrzepane jajka. Połącz z rozpuszczoną czekoladą i żelatyną, zmiksuj. Podziel na dwie części. Do jednej dodaj 2 łyżki kakao, ponownie zmiksuj. Resztę kremówki ubij na sztywno z cukrem oraz zagęszczaczem, dodaj 5 dag posiekanej czekolady, wymieszaj.
Na biszkopcie rozprowadź bitą śmietanę z czekoladą. Wyłóż jaśniejszą piankę, ostudź. Przykryj pianką z kakao. Polej resztą rozpuszczonej czekolady.
Czas 50 min; porcja – 470 kcal, cena 1,70 zł.Źródło: Świat kobiety