Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z kremem cytrynowym"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 64
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Ubij mikserem masło, cukier i esencję waniliową. Dodaj roztrzepane jajka oraz stopniowo mąkę, proszek do pieczenia, mleko, jogurt i wiórki kokosowe.
Wyłóż ciasto do dwóch form (natłuszczonych i wyłożonych papierem do pieczenia). Wstaw do rozgrzanego piekarnika (170 st. C). Piecz 50 minut. Ostudź.
Krem cytrynowy: Połącz wszystkie w rondelku. Podgrzewaj, mieszając, na małym ogniu, aż krem zagotuje się i zacznie gęstnieć. Przykryj i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
Krem mascarpone: Ubij kremówkę, cukier i skórkę, potem dodaj mascarpone.
Rozkrój oba placki. Przełóż warstwy kremem cytrynowym, wierzch i boki posmaruj kremem mascarpone. Udekoruj bratkami.
Najlepsza esencja waniliowa jest domowej roboty. Zalej szklanką wódki 2-3 laski wanilii. Zakręć butelkę i odstaw. Esencja będzie dobra minimum po 4 tygodniach.Źródło: Olivia