Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 772
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 772
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 112
Składniki
Jajka rozbij, oddzielając żółtka od białek. Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Następnie stopniowo łącz ją z żółtkami, miksując. Pod koniec masę jajeczną delikatnie wymieszaj z przesianą mąką z proszkiem i kakao.
Dno teflonowej tortownicy wyściel papierem do pieczenia i wyłóż do niej ciasto. Piecz 45 minut w temperaturze 160o C. Upieczony placek ostudź w formie. Gdy wyjmiesz ciasto z blachy, przekrój na 2 blaty.
Z mleka, cukru pudru i budyniu ugotuj gęsty krem, a następnie ostudź go, stale mieszając. Tak przygotowaną masę miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Połową kremu przełóż blaty. Na wierzch wyłóż resztę nadzienia (2 łyżki masy odłóż). Na ciasto nałóż umytą obręcz tortownicy.
Mango obierz ostrym nożem i po usunięciu pestki pokrój je na plasterki. Owoce poukładaj na wierzch tortu. Polej galaretką do tortów przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Tort wstaw do lodówki na 2 godziny. Potem zdejmij obręcz tortownicy. Boki ciasta posmaruj pozostałym kremem i udekoruj posypką czekoladową. Przed podaniem pokrój tort na porcje.Czas przygotowania: 110 minut
<strong>Cena porcji: ok. 5,5 zł. Kalorie: porcja 251 kcal.</strong>Źródło: Na żywo