Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka z młodej kapusty z szynką pod serem
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 584
Polecam.
Odsłon: 123
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 46
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 584
Składniki
Pokroiłam w kostkę kapustę, szynkę i cebulę.
Najpierw posmażyłam na smalcu cebulę, potem dodałam szynkę i gdy się zrumieni dodałam kapustę, pokrojonego pomidora i odrobinę wody na dno. Jeszcze liść, ziele i pieprz- sól zawsze dodaje na koniec. Po około pół godziny kapusta powinna być już miękka, po wyłączeniu ognia dodałam koperek i sól.
W między czasie usmażyłam naleśniki, dodałam kurkumy dla zdrowia i koloru. Około 8 sztuk powinno wystarczyć.
Każdego naleśnika przykrywałam warstwą kapusty z szynką i posypywałam żółtym serem. Torcik trafił do piekarnika na 45 minut w 175 stopniach . Osłoniłam go od góry papierem do pieczenia aby ser się nie spalił.
Smacznego :)