Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu przygotowywałam burgery, w których wykorzystałam podsmażoną cebulką. Ten patent sprawdził się idealnie, dlatego postanowiłam również wykorzystać ją w tortillach z kurczaczkiem i świeżymi warzywami. Tutaj również i ta cebulka mnie nie zawiodła. Zapraszam :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Zamarynować przyprawą gyros, solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i olejem. Zostawić na parę godzin w lodówce. Po zamarynowaniu podsmażyć na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu przełożyć na ręcznik papierowy. Obie cebulę obrać, pokroić w pióra i podsmażyć na maśle klarowanym. Warzywa dokładnie umyć, w razie potrzeby obrać, a następnie pokroić w kostkę. Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki. Przygotować sos mieszając ketchup z majonezem.
Placki z tortilli chwilę pogrzać z kuchence mikrofalowej, posmarować sosem ketchupowo-majonezowym, a następnie dodać wszystkie składniki: sałatę, podsmażone cebulki, kurczaka, pomidory i ogórek. Dokładnie zawinąć, owinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika na ok. 5 -7 minut.
Smacznego :)