Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Dobre zarówno jako przekąska i danie główne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Mięso z rosołu rozdrobnić i podsmażyć na odrobinie oleju. Następnie dodać odcedzoną kukurydzę. Smażyć razem kilka minut i dodać pomidory. Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem suszonym. Dodać pokrojoną papryczkę chili. Smażyć jeszcze kilka minut. Na tortille położyć liść sałaty, kilka plasterków ogórka, papryki. Dodać mięso, posypać serem. Całość zawinąć i piec we wcześniej nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 5-10 min. Podawać na ciepło. Smacznego.