Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortilla z warzywami"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 213
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2303
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 213
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2303
Składniki
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania: 45 minut
Buraki obierz i pokrój w długie, niezbyt cienkie słupki. Groszek umyj i osusz. Ugotuj warzywa na parze, najlepiej oddzielnie (ok. 15 min). Następnie ugotuj na parze odcedzoną kukurydzę (też ok. 15 min). Zmiksuj ją, dodaj masło i mleko, jeszcze raz zmiksuj. Dopraw, ale najpierw spróbuj, bo purée z kukurydzy jest smaczne, nawet gdy się go nie posoli.
Rozgrzej patelnię grillową, połóż na niej tortillę i przypiekaj placek minutę z każdej strony. Podgrzaną tortillę posmaruj purée kukurydzianym. Ułóż na placku umyte i osuszone liście sałaty, ugotowanego na parze i pokrojonego buraka i fasolkę. Teraz lekko posyp warzywa solą morską.
Możesz też skropić je sokiem z cytryny. Podwiń ten brzeg placka, który będzie na dole (żeby warzywa nie wypadły), zwiń w rulon. Podawaj na ciepło.Źródło: Twój Styl