Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tortille na pikantne"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 79
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 48
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 79
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 36
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 113
Składniki
Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, pokrój na cząstki. Oczyść je z pestek, miąższ potnij w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, włóż mięso, smaż je 4–5 minut, często mieszając. Tuż przed końcem smażenia dodaj cebulę, kukurydzę oraz pomidory. Masę mięsną wymieszaj z keczupem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem.
Jogurt połącz z sokiem cytrynowym. Przypraw do smaku solą i cukrem.
Placki podgrzej na mocno rozgrzanej suchej patelni albo w piekarniku. Posmaruj dipem jogurtowym oraz mięsnym nadzieniem. Przykryj listkami sałaty lodowej. Zwiń. Pokrój na ukośne kawałki. Owiń je papierem śniadaniowym i obwiąż sznureczkami.Źródło: Tina