Do góry

Dania główne Przepis na:

Tortille z kurczakiem w gyrosie

Tortille z kurczakiem w gyrosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 357 Ocena: 4149

Dodano:

Odsłon: 730

Bardzo lubię domowe tortille z kurczakiem w gyrosie i chrupiącą kapustą pekińską. Piersi z kurczaka kroję w cienkie paseczki, wlewam oliwkę i zasypuję przyprawą do gyrosa. Gotowe placki kładę na stole i rozkładam składniki, każdy osobno.

Składniki

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy do gyrosa
  • 3 łyżki oliwki
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 surowa papryka czerwona
  • puszka kukurydzy
  • 1 mała kapusta pekińska
  • puszka fasolki czerwonej
  • Sos czosnkowy
  • sos tatarski
  • mała kostka sera żółtego sól, pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski. Kładziemy na patelnię wlewamy oliwkę i sypiemy przyprawę gyros. Odstawiamy na 30 minut.
    Po tym czasie dusimy pod przykryciem, aż mięso zmięknie, mieszając od czasu do czasu.
    Nie dolewamy wody.

    W między czasie paprykę i ogórka szatkujemy. Kapustę cienko kroimy i doprawiamy do smaku
    solą i pieprzem. Ser żółty trzemy na tarce o drobnych oczkach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń