Do góry

Dania główne Przepis na:

Tortille z salami

Tortille z salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Tortille z salami"

Składniki

  • 2 tortille
  • 4 plastry salami z papryką
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 pieczarki
  • 4 liście sałaty lodowej
  • mała żółta papryka
  • łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • pikantny sos lub keczup
  • łyżeczka płatków chili
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Tortillę przygotuj samodzielnie: 35 dag mąki, pół łyżeczki soli czosnkowej i łyżkę oleju zagnieć, wlewając niepełną szklankę wody. Kawałki cienko rozwałkuj, usmaż na patelni na oleju.

  2. Pieczarki obierz, pokrój na plasterki. Masło stop na patelni, włóż pieczarki. Przesmaż, podduś. Przypraw do smaku solą. Paprykę oczyść, pokrój w paseczki.

  3. Placki tortilli przekrój na pół (możesz je podgrzać w piekarniku). Każdy posmaruj grubą warstwą pikantnego sosu lub keczupu. Ułóż po liściu sałaty, plaster sera żółtego, salami, pieczarki i pap rykę. Posyp szczypiorkiem i płatkami chili.

  4. Zwiń, zaczynając od dołu, potem uformuj ciasny rulon. Dół możesz przewiązać folią aluminiową lub serwetką, by tortilla dobrze się trzymała.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń