Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortille z szynką, sałatą i żółtym serem"
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 62
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 615
Polecam.
Odsłon: 128
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 62
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 615
Składniki
Sałatę starannie umyj i osusz. Płaty tortilli lekko opiecz i ostudź. Wyłóż opieczone płaty tortilli liśćmi sałaty, na nich połóż plastry chudej szynki. Na szynce umieść plastry żółtego sera. Każdy plaster sera posmaruj majonezem (najlepiej kanapkowym w wersji light). Tortille dość ciasno zwiń, następnie przetnij je w połowie.
Każdą porcję owiń papierową serwetką i przewiąż kuchennym sznurkiem, po czym postaw lub połóż na talerzu (takie opakowanie sprawi, że danie będzie nie tylko ładnie wyglądało, ale też będzie je wygodnie zjeść – majonez nie wyciek- nie z rulonika).
Czas: 15 min; liczba porcji: 4.
tortille na ciepło – zamiast sałaty włóż do nich paprykę i pieczonego kurczaka.Źródło: Świat kobiety