Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma kolorowymi biszkoptami. Ciasto przełożone kremem serowym z truskawkami. Ciasto bardzo delikatne i pyszne, może zastąpić tort.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 91
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubić, ale nie przebić. Przesiewać do tego stopniowo budynie z proszkiem , delikatnie wymieszać ale już łopatką. Przelać do blaszki(30x40) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180* ok 25-30 min. Drugi biszkopt upiec tak samo, ale już z kisielem i budyniem.
nasączenie-Biszkopt ciemny w blaszce, nasączyć frużeliną.
masa-Truskawki rozdrobnić blenderem, dodać wodę i zagotować.Odstawić z palnika i zaraz wsypać galaretki. Wymieszać do rozpuszczenia galaretek i ostudzić do lekkiego tężenia.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem, potem serem.Dolewać tężejącej galaretki i miksować. Na koniec zmiksować z letnią żelatyną. Zaraz wylać na biszkopt w blaszce.
Przykryć drugim biszkoptem i schłodzić.
polewa-Nad parą rozpuścić czekolady w śmietance i masłem.Rozsmarować na placku i schłodzić w lodówce. Kroić na drugi dzień.