Do góry

Zupy Przepis na:

Toskańska zupa jarzynowa

Toskańska zupa jarzynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 786 Ocena: 15071

Dodano:

Odsłon: 3078

Kuchnia włoska

Składniki

  • pół szklanki białej fasoli
  • 1 por
  • gałązka selera naciowego
  • 1 cebula
  • ¼ główki włoskiej kapusty
  • plaster dyni
  • 2 ziemniaki
  • 2 pomidory
  • kilka gałązek natki
  • liść laurowy
  • 10 listków bazylii
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 garście drobnego makaronu
  • kawałek świeżego parmezanu
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolę zalałem na noc 2 litrami zimnej wody. Marchew, ziemniaki, dynię i seler pokroiłem w kostkę, por, kapustę i cebulę poszatkowałem. Ugotowałem fasolę w wodzie, w której się moczyła. Po 30 minutach dodałem warzywa. Gotowałem razem 10 minut. Sparzyłem pomidory, obrałem, usunąłem pestki, pokroiłem. Wrzuciłem do garnka, dodałem zioła, gotowałem kolejne 10 minut. Dodałem ugotowany, ale jędrny makaron, posypałem startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń