Do góry

Śniadania Przepis na:

Tost z jajkiem sadzonym

Tost z jajkiem sadzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 1844

Gdy zabraknie Ci pomysłu na śniadanie

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnie olejem,kładziemy i smażymy plasterki szynki (lub bekonu,boczku),aż będzie zarumieniona.W tym czasie wkładamy pojedynczo tosty do opiekacza,nie złączone (lub jakiś inny sposób np.piekarnik.)

  2. Do szyneczki(lub bekonu,boczku) dodajemy jajka i przyprawiamy pieprzem,solą i papryką (można też dodać czosnek granulowany lub świeży) i przykrywamy patelnie przykrywką.

  3. Gdy jajka będą już ścięte,przekrajamy na równe dwie części i kładziemy na ciepłe tosty.Dodajemy pomidorka i przykrywamy drugim ciepłym tostem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń