Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam quiche'e i tarty, ale nie zawsze mam ochotę zagniatać na nie ciasto. Wypróbowałam więc wersji uproszczonej tego pysznego dania i wyszło smakowicie :D Idealne zarówno na śniadanie jak i imprezową przekąskę!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 15
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 244
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1552
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 15
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 244
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1552
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180st. Na łyżce oleju podsmaż boczek i pokrojony w półksiężyce por. Odstaw do wystudzenia. Z chleba tostowego powycinaj filiżanką kółka, rozwałkuj je dosyć cienko, umieść w zagłębieniach formy do muffinek i zapiecz przez 3 minuty. Po czym wyciągnij, chwilkę przestudź i napełnij każdego mini quiche'a podsmażonym farszem. Następnie posyp startym żółtym serem i szybko napełnij śmietaną roztrzepaną z jajkami i przyprawioną solą, pieprzem i gałką muszkatołową (jeżeli będziesz przedłużać tę czynność kromki chleba mogą się rozmiękczyć). Wstaw do piekarnika na ok. 20 min., czyli do momentu aż masa się zetnie a chlebkowe brzegi zarumienią. Podawaj na ciepło.