Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty po mojemu

Tosty po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 184

Masz mało czasu a chcesz zjeść coś na ciepło? Ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

Składniki

  • 4 kromki chleba pszennego
  • 4 plastry kiełbasy drobiowej (lub innej wędliny)
  • 2 duże plastry sera
  • Carry
  • Ketchup
  • Pomidor
  • Ogórek
  • Bazylia
  • Cebula
  • Margaryna
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozkładamy kromki chleba na stole i smarujemy każdą z nich z jednej trony margaryną. Na margarynę posypujemy curry. Układamy na 2 z nich kolejno kiełbasę, pokrojonego pomidora i ogórka oraz cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy także świeżą bazylię i całość polewamy ketchupem. Na wierzch układamy po plasterku sera przykrywamy całość kromką chleba posmarowaną masłem i obsypaną curry.

  2. Tak przygotowane kanapki wkładamy o opiekacza. Wyciągamy po zarumienieniu się chleba. Podawać z plastrami świeżych pomidorów lub z sosem czosnkowym.

    Życzę miłego gotowania i Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń