Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty z kaszanką

Przepis dnia 2016-04-23
Tosty z kaszanką

Autor:

Przepisów i artykułów: 412 Ocena: 7484

Dodano:

Odsłon: 17788

Tosty z kaszanką

Składniki

  • 2 duże kromki ulubionego chleba
  • 1 kaszanka (ja użyłam ok 15 cm kawałka)
  • 1 mała cebula
  • 1 ogórek konserwowy
  • parę liści świeżego majeranku
  • parę ziaren czerwonego pieprzu (opcjonalnie)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju, dodajemy do niej pokrojoną w mniejsze kawałki kaszankę (bez skóry), smażymy 2 minuty. W międzyczasie na drugiej patelni rumienimy na niewielkiej ilości oleju, kromki chleba. Wykładamy na nie usmażoną kaszankę, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę ogórkiem, paroma listkami majeranku i ziarnami czerwonego pieprzu, solą i ewentualnie świeżo zmielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MistrzKuchni 25 lipca 2017 Niezwykle nowatorskie podejście do kuchni Polskiej!!! Gratuluję odkrywczego pomysłu na chleb i kaszankę Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń