Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty z parówką

Tosty z parówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 596

Dodano:

Odsłon: 345

Tosty powinny być wypieczone z wierzchu, a w środku miękkie. Przede wszystkim muszą być chrupiące i gorące. Dlatego jeżeli robimy je w piekarniku, najpierw trzeba krótko, ale na dobrze rozgrzanej patelni, obsmażyć z obu stron na rumiano. Następnie układamy na nich ulubione dodatki i wkładamy na krótko do dobrze nagrzanego piekarnika.

Składniki

  • chleb tostowy 4 kromki
  • margaryna lub masło do posmarowania
  • parówki z szynki 2 szt.
  • piwo 50 ml
  • starty żółty ser 3 łyżki
  • żółtko
  • szczypta cynamonu
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piwo, ser, cynamon i żółtko zmiksować na gładki sos.

    Kromki chleba posmarować z dwóch stron margaryną lub masłem, obsmażyć na suchej, gorącej patelni na zloty kolor. Piekarnik rozgrzać do 180°. Parówki przekroić na pół w poprzek i wzdłuż.Ułożyć po dwie na toście, polać sosem piwnym, ułożyć na blasze i zapiekać w gorącym piekarniku 5 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

    Znakomitym dodatkiem będą pomidory i mieszanka sałat polana sosem winegret.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 stycznia Takie też często u mnie na stole goszczą są pyszne :) Gdy chce się szybko coś zrobić i dobrze zjeść, to takie tosty są idealnym rozwiązaniem :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń