Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty z purée z bobu"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 63
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 107
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 63
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 107
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Wytnij koła z pieczywa tostowego przy pomocy szklanki.
Masło posól i wymieszaj z 2 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Bób umyj i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzony obierz z łupinek i umieść w misce. Dodaj otartą skórkę z cytryny, sól, pieprz, łyżkę oliwy z oliwek, posiekany koperek oraz starty parmezan. Całość zmiksuj.
Tosty upiecz i posmaruj masłem czosnkowym. Nałóż na nie po plastrze pomidora i wyciśnij przy pomocy rękawa cukierniczego purée z bobu.
Czas: 45 min, 1 porcja = 330 kcalŹródło: Kurier TV