Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tradycyjna lemoniada"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 148
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7568
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 209
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 148
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7568
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 200
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 209
Składniki
Wsyp cukier, skórkę z cytryny do dużego garnka i zalej 2 litrami wody. Doprowadź do wrzenia. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień i zostaw na gazie jeszcze przez 5 minut.
Przelej tak przygotowany płyn do słoika i schowaj do lodówki, by dobrze się schłodził. Następnie dodaj wyciśnięty sok z cytryn.
Podawaj w wysokich szklankach lub papierowych kubeczkach z dużą ilością lodu.Źródło: Olivia