Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna okroszka, czyli chłodnik ze wschodu"
Leniwe pierogi pomidorowe polane masłem z prażonymi migdałami. Najlepsze pods...
Odsłon: 7
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 123
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 83
Leniwe pierogi pomidorowe polane masłem z prażonymi migdałami. Najlepsze pods...
Odsłon: 7
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 123
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 83
Składniki
Przygotuj kwas chlebowy: suchary zmiel zalej gorącą wodą i wymieszaj.
Przykryj, odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie przecedź, dodaj cukier i drożdże wymieszane w małej ilości zimnej wody. Wymieszaj, odstaw na 12 godzin.
Gdy kwas zacznie się pienić, zlej go do butelek, do każdej butelki włóż po 4 rodzynki. Pozostaw na 3 godziny w temp. pokojowej, a następnie wstaw na 3 dni do lodówki.
Przygotuj chłodnik: drobno pokrój mięso, 2 jajka i ogórki. Szczypiorek posyp solą. Gdy puści sok, połącz go ze śmietaną, przypraw musztardą, solą i cukrem. Wlej kwas chlebowy, włóż mięso i ogórki. Podawaj z jajkiem.Źródło: Na żywo