Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne buraki na maśle"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 409
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10441
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1400
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 409
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 79
Danie jednogarnkowe, lekkie, szybkie i smaczne
Odsłon: 10441
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 1400
Ta pyszna sałatka to świetny pomysł na wykorzystanie wcześniej ugotowanego ry...
Odsłon: 147
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 st. C. Buraki dokładnie natrzyj oliwą i zawiń każdy osobno w folię aluminiową. Ułóż na blasze i piecz w piekarniku, 45-60 minut, aż będą miękkie. Odstaw na 10 minut, by ostygły. Potem obierz i pokrój na plastry o grubości 0,5 cm.
Roztop masło w rondlu, dodaj pietruszkę, przypraw solą i pieprzem. Wrzuć plastry buraków i zamieszaj, żeby dobrze pokryły się masłem. Podsmażaj przez 5-10 minut, po czym skrop odrobiną octu balsamicznego. Podawaj gorące.Źródło: Olivia