Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne gazpacho"
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 152
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 152
Składniki
Tosty okroić ze skórki, miąższ pokroić w kosteczkę. Jeden pomidor odłożyć, pozostałe ponacinać na krzyż u nasady, włożyć do bardzo gorącej wody, po minucie wyjąć.
Sparzone pomidory lekko przestudzić, obrać ze skórki, oczyścić z pestek, miąższ pociąć na kawałki. Papryki rozciąć, usunąć gniazda nasienne, strąki pokroić w drobną kostkę.
Czosnek obrać, posiekać i wymieszać z pokrojonymi tostami, kawałkami pomidorów i papryki. Dolać oliwę, zmiksować.
Zupę przyprawić do smaku octem, solą i pieprzem. Schładzać godzinę.
Odłożony pomidor oraz ogórek pokroić w kosteczkę. Gazpacho rozlać do miseczek, posypać kosteczkami warzyw. Udekorować listkami bazylii.
Czas przygotowania: około 25 minutŹródło: Życie na gorąco