Do góry

Przetwory Przepis na:

Tradycyjne grzybki marynowane

Tradycyjne grzybki marynowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 276 Ocena: 6257

Dodano:

Odsłon: 9411

zaczęły się grzyby i moje pierwsze zbiory trafiły do słoiczków,robię je według starej rodzinnej receptury i potem są idealne na imprezę,lub do tatarka,lubię je po wyjęciu osączyć z zalewy i skropić magi-idealne są w ten sposób podane potrafię sama cały słoiczek wyjeść-polecam

Składniki

  • na zalewę:
  • pół szkl.octu 10%
  • 1,5 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 2 szkl.wody
  • no i oczywiście grzyby
  • 1-2 cebule
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zalewę zagotować i odstawić
    Grzyby oczyścić i wypłukać
    zalać wodą ze szczyptą kwasku cytrynowego i solą
    po zagotowaniu-gotować 10 min
    przelać zimną wodą ,włożyć do słoiczków z plastrem cebuli
    i zalać zalewą,
    pasteryzować 30 min
    GRZYBY PO UGOTOWANIU JAK NAJSZYBCIEJ ZALAĆ ZALEWĄ ,BO JAK POLEŻĄ TO ŚCIEMNIEJĄ!!!)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń