Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjne Ratatouille

Tradycyjne Ratatouille

Autor: Mateusz14

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 55

Dodano: 08.05.2012

Odsłon: 10643

Pyszny gulasz warzywny rodem z Prowansji, który równie dobrze sprawdza się jako danie główne, jak i dodatek do potraw.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory na chwilę zanurzyć we wrzątku, schłodzić i zdjąć skórkę. Pokrajać na spore kawałki.

  2. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrajaną w krążki cebulę na rozgrzany na patelni tłuszcz. Dodac paprykę pokrajaną w cienkie paski. Smażyć przez 5 minut. Dorzucić bakłażany pokrojone w grubą kostkę oraz pomidory.

  3. Po 2-3 minutach dodać cukinię pokrajaną w plasterki, przeciśnięty czosnek, liście laurowe i reszte przypraw. Podawać z bagietką.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 12 kwietnia Moje jedno z ulubionych dań. Ale dopiero od ubiegłego roku wiem jak naprawdę smakuje i jak się robi ratatouille. Jadłam i dostałam przepis od mieszkanki Marsylii - tylko jedno - to danie robi się 4 godziny! A smak, tego nie da się opisać.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń