Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjny karp z patelni"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 758
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 844
Polecam.
Odsłon: 585
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 488
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 103
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 758
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 844
Polecam.
Odsłon: 585
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 488
Składniki
Karpia przed sprawieniem sparzyć (nie będzie mulisty), osuszyć, podzielić na kawałki, ości usunąć pęsetą.
Kawałki ryby oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na noc do lodówki.
Karpie panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu rozłożyć wiórki masła, zapiekać ok. 1 godz. w temperaturze ok. 120oC. Przed podaniem dekorować plastrami cytryny.Źródło: Twoje Imperium