Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjny polski makaron Bartolini z warzywami

Tradycyjny polski makaron Bartolini z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 37

Dodano:

Odsłon: 6945

Potrawa dla osób, które nie mają czasu na wymyślanie potraw. Polecam ponieważ jest łatwa w przygotowaniu, a co najważniejsze zdrowa.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mając do dyspozycji cukinię, paprykę (najlepiej w trzech kolorach: czerwoną, żółtą i zieloną), kabaczka, bakłażana, czosnek i cebulę oraz makaron, który jest prawie zawsze obecny w każdej kuchni (polecam pappardelle Bartolini), w stosunkowo krótkim czasie przygotujemy danie o egzotycznym, w porównaniu z naszą rodzimą kuchnią, smaku.

  2. Wystarczy pokroić wszystkie warzywa (oprócz czosnku) w grubą kostkę, podsmażyć, wrzucić do garnka i wstawić na mały ogień, by się lekko poddusiły. Następnie dodać zgnieciony lub posiekany czosnek i doprawić solą, pieprzem i ziołami (oregano, bazylia lub mięta) do smaku. Można jeszcze dodać kapary. Piękne kolory i zapach unoszący się z nad garnka podziałają na nasze zmysły. Nie trzeba być we włoskiej restauracji, by domowym sposobem uzyskać ten jedyny w swoim rodzaju i chyba najbardziej rozpoznawalny na świecie smak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agnesss1 18 maja 2010 ale sie czepiacie. bez sensu. ktoś tu ma kompleksy i wyżywa się w internecie.
P.S. super przepis

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 16 maja 2010 Tradycyjny polski makaron to ten zagniatany własnoręcznie,a nie suchy marki silącej się na "włoskie"klimaty

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 16 maja 2010 Tradycyjny polski makaron to raczej ten własnoręcznie zagniatany..

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń