Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie. Mięciutki, puszysty. Nic dodać, nic ująć.
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7976
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 185
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7976
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sól, cukier, jajko i masło. Szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Białka oddzielić od żółtek. Twaróg, cukier, cukier waniliowy, 3 żółtka, mąkę ziemniaczaną i śmietanę utrzeć na gładką masę. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Rodzynki sparzyć, osuszyć i delikatnie wmieszać do masy.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę natłuścić, oprószyć mąką. Dno i boki wyłożyć kruchym ciastem, nakłuć widelcem, przełożyć masę serową. Żółtko rozkłócić z mlekiem, posmarować wierzch ciasta. Piec 60-65 minut. Smacznego :)