Do góry

Desery Przepis na:

Trociniak

Trociniak

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 25488

Ciekawe polaczenie.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. KREM: Z pol litra mleka odlac pol szklanki i rozpuscic w nim obie maki. Reszte mleka zagotowac z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotujacego sie mleka wlac mleko z makami i ugotowac budyn. Po ostudzeniu utrzec z maslem.

  2. MASA JABLKOWA: W 1 litrze goracej wody rozpuscic trzy galaretki i wystudzic. Gdy zacznie gestniec dodac surowe jablka starte na grubej tartce i wymieszac.

  3. Biszkopt smarujemy polowa kremu budyniowego, na to wykladamy mase jablkowa ( dobrze tezejaca), zostawiamy do zastygniecia galaretki i wykladamy druga polowe kremu.

  4. POSYPKA: Roztapiamy 2 lyzki masla i 2 lyzki cukru. Na suchej patelni prazymy na zloty kolor wiorka kokosowe nastepnie laczymy to razem, mieszamy i studzimy.

  5. Posypujemy posypka ciasto i wkladamy do lodowki. PYCHA!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dagita 16 sierpnia 2013 Ciasto super. Zrobiłam w środę a dziś piątek i już prawie nic nie zostało :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

raga1983 09 lutego 2012 Ciasto genialne - łatwe w przygotowaniu i zawsze wychodzi. Smak nieziemski:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

waneta23 15 maja 2011 Bardzo dobre, łatwe w wykonaniu ciacho :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wika07 25 lutego 2011 Super ciasto przepis sprawdziłam-POLECAM!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milk313 07 kwietnia 2010 super ciasto, bardzo smaczne, tylko ja zamiast wiórków( nie lubię) dałam migdały, wyszło rewelacja, pozdrawiam;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kicia1 05 marca 2010 Robiłam już takie pyszne jest...polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 09 lutego 2010 To ciasto jest pyszne i delikatne w smaku!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń