Do góry

Dania główne Przepis na:

Trójkąty ze szpinakiem

Trójkąty ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Trójkąty ze szpinakiem"

Składniki

  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 25 dag szpinaku (w liściach)
  • 20 dag chudego twarogu
  • pęczek szczypiorku
  • 2 trójkąciki topionego serka
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mleka lub śmietany
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • bazylia l żółtko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmroź, smaż na maśle, aż odparuje sok. Włóż pokruszony twaróg i znów smaż chwilę, aż szpinak zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem, ziołami.

  2. Wrzuć posiekany szczypiorek, topione serki i smaż, aż ser się rozpuści. Rozmrożone ciasto pokrój na 8 kawałków.

  3. Na każdy nałóż trochę szpinakowego farszu. Złóż w trójkąt, zlep boki. Żółtko roztrzep z mlekiem i posmaruj rożki (będą się ładnie błyszczały). Wierzch posyp ziołami. Piecz około 15 minut w temp. 180°C.

  4. Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy

  5. Porcje: 8, : 40 min, Cena: 1,40 zł, Kalorie: 387 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń