Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Trójkolorowa zapiekanka"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 51
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3308
Składniki
Kabaczek umyj starannie, odetnij zgrubiałą końcówkę, pozostaw ze skórą. Pokrój warzywo w podłużne plastry, a następnie każdy plaster na pół.
Kolorowe papryki opłucz, osusz, rozkrój. Usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na ćwiartki lub ósemki. Przygotuj 4 mniejsze naczynka żaroodporne (lub jedno większe). Posmaruj oliwą. Układaj na przemian żółte, zielone oraz czerwone warzywa.
2-3 łyżki oliwy wymieszaj ze sporą szczyptą soli, pieprzu i przeciśniętym czosnkiem. Polej warzywa. Piecz 30 minut w 180 st. W tym czasie sardynki osącz z oleju, rozgnieć widelcem. Ser kozi pokrusz. Sardynki i ser rozłóż na warzywach. Zapiekaj 10 minut.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 250 kcal, cena 3,70 zł.Źródło: Świat kobiety