Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trójkolorowe babeczki z wiśniami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jajka ubij z cukrem, do masy przesiej mąkę, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 30 minut w 180°C, wystudź. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z łyżką wody.
Do garnka wrzuć wiśnie i cukier, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj mąkę, wymieszaj, zagotuj i odstaw. Żelatynę namaczaj 10 minut w niewielkiej ilości gorącej wody, dodaj do owoców, wstaw do lodówki.
Z przekrojonego wzdłuż na pół biszkoptu wytnij 20 małych kółek. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Układaj biszkopt, porcję owoców w galaretce, bitą śmietanę, biszkopt. Udekoruj bitą śmietaną i wiśniami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień