Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trójkolorowe ptasie mleczko"
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Składniki
Kawę cappuccino rozpuść w 5 łyżkach gorącej wody, podziel płyn na 2 równe porcje. Do jednej wsyp kakao, wymieszaj dokładnie. Wszystko ostudź.
Miękkie masło utrzyj mikserem razem z cukrem, szczyptą soli i aromatem waniliowym na jasny puszysty krem. Nie przerywając miksowania, wbijaj po jednym jajku. Następnie dokładaj po łyżce serka śmietankowego.
Na koniec dodawaj na zmianę po łyżce mąki i śmietany, aż do wyczerpania składników.
Ciasto podziel na 3 jednakowe części. Foremkę keksową posmaruj mas łem, wysyp tartą bułką. Na spód wylej jedną część przygotowanej masy serowej. Do drugiej części dodaj kawę cappuccino, wymieszaj i ostrożnie wylej na jasną masę w foremce. Do trzeciej porcji masy wlej kawę z kakao, wymieszaj. Delikatnie wylej na masę cappuccino.
Foremkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 st. Piecz 75 min. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki. Dopiero po 15 min wyjmij serniczek i go wystudź. Oprósz kakao, ew. udekoruj.Źródło: Tina