Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Trójkolorowy mus (terrina)"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34603
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34603
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
Marchewki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Gotuj 15- 20 min we wrzącym bulionie. Następnie wystudź i rozdrobnij blenderem na gładki mus. Koperek oraz natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj a następnie rozdrobnij blenderem.
5 łyżeczek żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Wystudź. Do 35 dag jogurtu dodaj rozdrobnione zioła, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec wlej żelatynę, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek.
Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą i wlej masę ziołową. Wstaw do lodówki, by masa stężała.
5 łyżeczek żelatyny rozpuść we wrzątku. Do musu marchewkowego wlej śmietankę kremówkę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem a następnie wlej wystudzoną żelatynę i dokładnie wymieszaj. Masę przelej do foremki na stężały mus ziołowy. Wstaw do lodówki.
Pozostałą żelatynę rozpuść we wrzątku. Do jogurtu, który pozostał dodaj śmietanę, wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Wlej wystudzoną żelatynę, dokładnie wymieszaj. Przelej na stężały mus marchewkowy. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 130 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie